Physics at Noon: חקר גרעינים רדיו-אקטיביים עשירי ניטרונים – אתגרים חדשים הרחק מעמק היציבות

Prof. Israel Mardor

23 April 2017, 12:10
Shenkar Building, Melamed Hall 006
Physics at Noon

תקציר:

המחקר בפיסיקה הגרעינית מתרחב בשנים האחרונות אל עבר גרעינים רדיואקטיביים קצרי חיים, שהינם בעלי יחסי ניטרונים ופרוטונים הרחוקים מאד מאלו של הגרעינים היציבים (המאכלסים את 'עמק היציבות').

חקר הגרעינים הרחוקים מעמק היציבות חיוני להבנת תהליכים אסטרופיסיקליים רבים ובראשם יצירת היסודות הכבדים ביקום, לאישוש והרחבה של מודלים למבנה הגרעין, וחשוב גם לשיפור שיטות ההפעלה של כורים גרעיניים.

ההתקדמות לאזורים נרחבים ובלתי מוכרים אלו מהווה כיום את הכוח המניע העיקרי להקמת מאיצי חלקיקים רבי עוצמה בארה"ב, באירופה, במזרח אסיה, וכן – גם בישראל!

בהרצאה אסקור את הנושאים לעיל, כולל רקע עיוני ותיאור המתקנים והניסויים הרלוונטיים. כמו-כן אתאר את תכניות המחקר של קבוצת הפיסיקה הגרעינית באוניברסיטת תל אביב בתחום זה, הן בחו"ל והן במאיץ רב העוצמה שרף, ההולך ומוקם במרכז למחקר גרעיני שורק.

Event Organizer: Dr. Moshe Goldstein

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>